Bijna 30 jaar werk ik in de geestelijke gezondheidszorg. Op dit moment voor mezelf als zzp- er, maar voorheen voor instellingen, klinieken en ambulante settings.

Stress en psychische klachten zijn één op één met elkaar verbonden. Bij voldoende (langdurige) stress gaat iedereen klachten vertonen. Ik vind het daarom heel helpend om mensen hierin te ondersteunen, te leren dat ze zichzelf kunnen helpen.

Dit geldt ook voor teams: als de samenwerking of de organisatie veel stress geeft, gaan ook teams disfunctioneren. Dat gaat ten koste van productiviteit en werkplezier en roept op zich weer meer stress op.

Een opleiding tot coach heeft mijn inzicht vergroot dat mensen zichzelf kunnen helpen en dat we daarbij gebruik kunnen maken van hun innerlijke krachtbronnen maar ook van de kracht van de systemen waar mensen deel van uitmaken.

Als transcultureel geschoold hulpverlener begeleid ik mensen en teams om stress te verminderen en verschil te gaan zien als toegevoegde waarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *